Welke kledingstijl past bij jou

Uitgesproken of ingetogen? Welke kledingstijl past bij jou?

Zie jij soms ook iemand lopen in een outfit waarvan je hart sneller gaat kloppen? Een jurkje waarvan je denkt ‘Wow, dat moet ik ook hebben!’? Dan heb je vast ook wel eens meegemaakt dat je dat jurkje vervolgens zelf ook aanpast in een winkel, en je afvroeg of het echt wel hetzelfde model was. Want waarom stond het bij haar zo leuk, terwijl het jou echt helemaal niet flatteert?

De ene vrouw is de andere niet

Het kan zijn dat het bewuste jurkje een pasvorm heeft die bij die andere vrouw gewoon beter staat dan bij jou. We hebben nu eenmaal niet allemaal dezelfde bouw. Was degene die je erin zag behoorlijk lang, dan kan de jurk voor haar misschien precies de juiste lengte hebben gehad. Ben jij een stuk kleiner, dan kan dezelfde jurk er opeens heel anders, lomper misschien zelfs uitzien.

Ook kan het zo zijn dat die andere vrouw een stuk meer curves had dan jij. Waar dat bij haar voor een sexy, opvallend silhouet zorgde, valt de jurk bij jou als een hobbezak over je lijf. Niets aan te doen, er zijn genoeg kledingstukken die juist prima bij jouw bouw passen. Het maakt in ieder geval duidelijk dat je kleding het best even kan passen voor je het koopt, want wat goed werkt op het ene lijf, kan een flater zijn op het andere.

Hoe zit het met je karakter?

Niet alleen je lijf, maar ook je karakter heeft invloed op hoe jij vindt dat bepaalde kleding je staat. De ene persoon staat van nature wat liever in de spotlights dan de andere. Waar de ene vrouw ervan geniet om opvallende kleding te dragen, omdat zij zelf ook graag opvalt, gaat de ander liever voor een meer ingetogen look, passend bij haar eigen karakter.

Gelukkig is er ook op dit vlak volop keuze qua kleding. Veel Scandinavische merken staan erom bekend dat zij mooie, ingetogen en tijdloze kleding maken. Als dit jouw stijl is ken je deze vast wel. Maar wist je dat er ook Scandinavische merken zijn die juist wel heel uitbundig zijn? Soaked in Luxury heeft bijvoorbeeld de wat ingetogen vormgeving van een Scandinavisch merk, maar dan wel met luxe materialen en opvallende kleuren en prints. En wat dacht je van Numph? Dit merk gaat duidelijk voor kleurrijke, uitgesproken kleding voor vrouwen die niet bang zijn om op te vallen.

Door te kiezen voor kleding die zowel bij je lijf als bij je karakter past, zal je je er zelf het prettigst in voelen. En dat is uiteindelijk natuurlijk waar het om gaat: de kleding dragen die jij mooi vindt, en waar jij je het best in voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *