4 geweldige voordelen van een infrarood sauna


Een infrarood sauna is een type sauna dat warmte combineert met licht. De lichtgolven zorgen voor warme in je lichaam wat er weer toe leidt dat je gaat zweten. Veel mensen vinden de normale sauna te heten en vinden het vervelend dat je er een beetje wazig door kan worden. Voor deze mensen is een infrarood sauna dan ook een perfecte oplossing. De warmte blijft namelijk op een lagere temperatuur, maar het licht zorgt er toch voor dat je gaat zweten. Dit artikel gaat in op nog vier geweldige voordelen van de infrarood sauna.

  1. Ontspannen

Het klinkt misschien voor de handliggend, maar een infrarood sauna werkt ontspannend. En het werkt nog meer ontspannend dan een traditionele sauna. Dit komt doordat het infraroodlicht de spanning van je spieren afhaalt. Ideaal dus na een zware sportsessie!

  1. Pijnverzachtend

De infrarood sauna werkt pijnverzachtend. Zoals hierboven al genoemd haalt het de spanning van de spieren af. Maar daarnaast zorgt het er ook voor dat de bloedcirculatie toeneemt. Dit kan spier- en gewrichtspijn doen afnemen.

  1. Gewichtsverlies

Doordat je lichaamstemperatuur stijgt, stijgt ook je hartslag. Je lichaam gaat er hard voor werken om je lichaamstemperatuur weer doen te laten zakken. Dit resulteert in gewichtsverlies. Je lichaam gaat harder werken, dus meer calorieën verbranden en dus val je af.

  1. Het verbetert je huid

Het zweten zorgt ervoor dat de dode huidcellen het lichaam verlaten en je poriën gaan open staan. Na een goede scrub en douche zal je lichaam weer zijdezacht aanvoelen. Daarnaast kan het zweten ook ontstekingsremmend werken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *