Dit zijn de verschillende soorten dekbedden

In de afgelopen jaren is het aanbod van dekbedden flink toegenomen. Dit komt doordat er allerlei soorten dekbedden beschikbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat iedereen wel een geschikt dekbed kan vinden. Het kleine nadeel is dat je wellicht keuzestress krijgt als je al die verschillende soorten dekbedden ziet. Om jou te helpen met de keuzestress, worden hieronder de soorten dekbedden beschreven. Lees dus vooral even verder als je benieuwd bent. 

Dons

De populairste soort komt natuurlijk als eerste voor in deze lijst met verschillende soorten dekbedden. Het gaat namelijk om een donzen dekbed. Veel mensen in Nederland zijn al in het bezit van een donzen dekbed. Een belangrijk kenmerk van een dons dekbed is het isolerend vermogen. Je zal merken dat de warmte onder een donzen dekbed goed blijft hangen, maar dat het dekbed tegelijk ook ventileert. Hierdoor slapen veel mensen het hele jaar door onder een donzen dekbed. Daarnaast voelt een donzen dekbed niet zwaar aan waardoor je lekker kan bewegen tijdens het slapen.

Katoen

Het tweede dekbed in de rij is gevuld met katoen. Een katoenen dekbed is een duurzame optie, omdat het dekbed gevuld wordt met natuurlijk materiaal. Iedereen kan genieten van een goede nachtrust onder het katoenen dekbed. Een donzen dekbed wordt vaak afgeraden voor kinderen bijvoorbeeld. Een katoenen dekbed kan in ieder geval goed ventileren tijdens het slapen, maar ook het vocht goed reguleren. Hierdoor is het dekbed goed geschikt voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.

Synthetisch

Het synthetisch dekbed kan zeker niet ontbreken in deze lijst. Een synthetisch dekbed is ideaal voor mensen die een last hebben van allergieën. Het voordeel van een synthetisch dekbed is dat je deze op een hoge temperatuur kan wassen in de wasmachine. Hierdoor wordt het dekbed goed schoon en zullen de allergieën niet kunnen doorzetten. Verder is het goed om te weten dat de meeste synthetische dekbedden een voordelig prijskaartje hebben en daardoor kan iedereen makkelijk een synthetisch dekbed aanschaffen. Het is wel belangrijk dat je een synthetisch dekbed van goede kwaliteit koopt.

Wol

Het laatste dekbed is het wollen dekbed. Net als het katoenen dekbed is een wollen dekbed gevuld met natuurlijk materiaal. Het verschil is alleen dat wol zelfreinigend is en dat is voor veel mensen een reden om toch te kiezen voor een wollen dekbed. De vocht wordt in ieder geval goed opgenomen waardoor je prima kan slapen in de zomer onder een wollen dekbed. Overigens is een wollen dekbed ook goed te doen in de winter. Een wollen dekbed is alleen wel zwaarder van gewicht dan bijvoorbeeld een donzen dekbed. Je moet er wel van houden om onder een zwaarder dekbed te slapen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *