Babykleding kopen tijdens zwangerschap

Wanneer je zwanger bent kan je al beginnen met de aanschaf van de eerste babykleertjes. Deze worden na de geboorte direct gebruikt, en het is van belang dat deze heerlijk comfortabel zijn voor je kindje. Vaak is de eerste babykleding vrij neutraal omdat ze op deze manier zowel door een meisje als een jongen gedragen kunnen worden. Dit artikel geeft je tips om de juiste babykleding te kopen tijdens de zwangerschap.

Welke items zijn handig om alvast aan te schaffen?

✓ Rompertjes gemaakt van zacht materiaal en een makkelijke sluiting
✓ 4 complete setjes kleding passend bij het jaargetijde
✓ 1 of meer mutsjes
✓ 4 of meer paar sokjes
✓ 1 jasje of vestje
✓ Warme slofjes voor in de koudere maanden

Welke maat is geschikt voor een pasgeboren baby?

Zodra de baby geboren is worden veel kledingitems cadeau gedaan door het kraambezoek. Een handige tip hierbij is om familie en vrienden alvast door te geven wat je wensen zijn wat betreft babykleding. De meeste babymaten beginnen bij maat 50 en voor de vroeg geboren baby’s zijn ook de maten 44 en 48 beschikbaar. Als je wilt weten welke maat geschikt is voor je baby is het goed om de lengte van je baby te weten. Is je baby bijvoorbeeld ongeveer 50 centimeter dan is maat 50 vaak een aanrader.

Welke maten bij hoeveel maanden?

✓ Vanaf 0 tot 2 maanden maat: 50/56
✓ Vanaf 3 tot 6 maanden maat: 62/68
✓ Vanaf 9 maanden tot 1 jaar maat: 74/80
✓ Vanaf 18 maanden tot 2 jaar maat: 86/92

Kiezen voor de juiste materialen voor een baby badpak

De kleding voor een baby zoals een baby badpak moet comfortabel zitten. Daarom is het van belang te kiezen voor zachte stoffen. Denk hierbij aan natuurlijke materialen zoals wol en katoen. Synthetische stoffen kunnen het tere babyhuidje irriteren en ademen niet goed.

Tevens is het goed om te kijken naar kleding met een zekere mate van rekbaarheid. De rekbaarheid zorgt ervoor dat de kleding eenvoudig aan en uitgetrokken kan worden, en het zorgt ervoor dat je baby zich heerlijk vrij kan bewegen in het badpak.

Zorg voor een wasmiddel die neutraal is omdat een babyhuidje kwetsbaar is.

Een ander belangrijk punt is de veiligheid van de babykleding. Let erop dat de kleding liever geen strikjes of knopen bevat omdat deze los kunnen raken en op deze manier gevaarlijk kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *